Un cuplu palestinian apelează la un mijloc neobişnuit de a avea un copil, în contextul în care soţul este închis într-un centru de detenţie israelian unde vizitele sunt restricţionate.
SCREWDRIVER
După 15 ani de detenţie, Ziad încearcă să se adapteze la viaţa modernă din Palestina, fiind considerat de toată lumea un erou. Incapabil să distingă între realitate şi halucinaţie, încearcă să se înţeleagă şi se forţează să revină acolo de unde a început totul.
Lansare de carte - Palestina și palestinienii. Ghid turistic
Vineri, 22 noiembrie, ora 18:00, Victoria Hub
Invitați:
Andrei Crăciun
Silviu Andrei Vlădăreanu
https://www.facebook.com/events/2540277312914309/
În periferia rurală a oraşului Gaza, o comunitate mică de agriculturi, marea familie Samouni, se pregăteşte să celebreze o nuntă. Urmează să fie prima celebrare de după ultimul război. Amal, Fuad şi fraţii şi verii lor şi-au pierdut părinţii, casele şi măslinii. Cartierul în care locuiesc este în reconstrucţie. În timp ce replantează pomi şi sapă pământul, se confruntă cu cea mai dificilă sarcină a lor: punerea împreună a propriilor amintiri. Prin fragmentele de memorie ale acestor tineri supravieţuitori, „Strada Samouni” oferă un portret profund şi complex al unei familii înainte, în timpul şi după tragicul eveniment care i-a schimbat viaţa pentru totdeauna.
Dincolo de filmul palestinian ca mijloc de a risipi prejudecăți și necunoaștere, muzicile și atmosfera Palestinei vă pot transporta într-o noapte arabă imaginată de nic.
nomansland inc. este locul neutru aflat la întâlnirea mai multor curente muzicale, loc unde se găsesc creațiile muzicale gata să te surprindă: ai sentimentul că le-ai auzit, deși nu credem că le-ai ascultat vreodată.
nic este expert în world music, autor de nomansland la radio guerrilla și prieten al poporului palestinian.
https://www.facebook.com/events/1293631214132449/
„Selfie Zein” explorează viaţa turbulentă a lui Zein, o tânără palestiniancă din Betleem care încearcă să ajungă în Ierusalim. Călătoria cu probleme o împinge pe Zein să îşi utilizeze creativitatea pentru a se transforma, modificându-şi singura ţinută în diferite stiluri vestimentare pentru a depăşi fiecare obstacol care îi iese în cale.
În Gaza, două coafeze şi zece cliente de vârste şi din medii diferite îşi petrec o zi închise într-un salon de frumuseţe, în timp ce poliţia Hamas se luptă cu o bandă de infractori pe stradă.
Doi băieţi fug de sub protecţia mamei lor şi îşi asumă pericolul războiului doar pentru a cânta la instrumentul pe care şi l-au dorit dintotdeauna.
O fată care trăieşte într-o tabără de refugiaţi palestinieni află despre istoria familiei sale prin poveştile spuse de trei generaţii precedente de refugiaţi.
Mats Grorud este regizor și realizator de animații. A studiat la UniversityCollege of Volga între 1999-2001 și apoi a urmat cursuri de regie de animații în Danemarca, Beirut și Beijing. Este regizorul mai multor scurt metraje de animație, printre care: My Grandmother Beijing și Santa Klaus. De asemenea, a lucrat cu Kaja Polmar și Piotr Sapegin pentru producțiile Grandpa Is a Raisin și Backyard Stories.
Are propriul studio unde realizează atât producțiile lui, cât și comenzi din partea clienților și unde ține ateliere pentru copii.
The Tower a fost proiectat în cadrul a mai mult de 175 de festivaluri internaționale și în cinematografe din Europa, Orientul Mijlociu și Canada, începând cu premiera care a avut loc la Annecy Int. Animation Film Festival 2018.
„Gaza” ne poartă într-un loc unic, dincolo de relatările buletinelor de ştiri ale televiziunilor, şi ne dezvăluie o lume bogată, cu personaje elocvente şi rezistente, oferindu-ne un portret cinematografic bogat al unei populaţii care încearcă să ducă o viaţă plină de sens, pe fundalul dărâmăturilor cauzate de un conflict peren.
În 2013, o statuie a lui Apolo veche de 2.000 de ani a fost găsită în apropiere de Gaza, însă apoi a dispărut din senin. Apolo, Zeul artei, frumuseţii şi divinaţiei, incită la tot felul de zvonuri, unele de-a dreptul nebuneşti. „Apolo din Gaza” este deopotrivă o anchetă şi o meditaţie asupra istoriei, aruncându-ne în realitatea extrem de puţin cunoscută a unui teritoriu care încă plăteşte preţul războaielor şi al unei blocade nemiloase, dar unde viaţa merge totuşi mai departe, neînfrântă. Aducând o rază de lumină pe cerul din Gaza, statuia şi povestea sa uluitoare ar putea reda puţin din demnitate şi speranţă tuturor oamenilor.
Doi tineri palestinieni încearcă să înregistreze un demo pentru un concurs muzical în interiorul unei tabere zgmotoase de refugiaţi. În timp ce nu reuşesc să înregistreze din cauza haosului locului, ei descoperă un mod autentic care să le permită să respecte creativ termenul limită.
Elia Suleiman fuge din Palestina încercând să îşi găsească o patrie alternativă, însă descoperă că Palestina îl urmăreşte. Promisiunea unei noi vieţi se transformă într-o comedie a erorilor: indiferent de cât de departe ar călători, de la Paris la New York, ceva îi aminteşte mereu de casă.
Lina Bokhary este, din 2015, directoarea departamentului de film din cadrul Ministerului Culturii din Palestina. Ea coordonează și susține proiecte care se axează și investesc în producții cinematografice și în dezvoltarea culturii cinematografice în Palestina.
Înainte de a ocupa funcția din cadrul Ministerului Culturii, a coordonat multe proiecte centrate pe arte și dezvoltare culturală. De asemenea, Lina Bokhary este alumn Fulbright și a absolvit masteratul în Arte Frumoase la Facultatea de Arte din California, în anul 2007.